Prva pobeda sezone za Davies-a!

Chaz Davies ostvario je prvu pobedu #WSBK sezone u Kataloniji, dok je Scott Redding zauzeo šesto mesto. 

Aruba.it Racing - Ducati tim proslavio je petu pobedu sezone zahvaljujući Chaz Davies-u. Scott Redding još se nije najbolje snašao na Panigale-u V4 R i trku je završio na šestom mestu. Chaz Davies došao je do prvog uspeha sezone zahvaljujući solidnom učinku na Superpole-u (P4). Uz izvrstan start druge trke, na četvrtom krugu već je zauzeo prvo mesto. Pilot iz Velsa vozio je izvanredno tokom cele trke i lako se branio od Van Der Marka na Yamahi. Posle teškog Superpole-a (P8) Scott Redding pokušavao je da se progura, a uspeo je da uđe u duel sa Rea-om između šestog i desetog kruga. Njegova vožnja tokom celine trke ipak nije bila dovoljna da umanji razliku i trku je završio na šestom mestu. I pored ovakvog rezultata, Scott Redding sa 239 poena i dalje ima šanse u šampionatu, iako za Rea-om zaostaje 51 poen sa dve trke do kraja šampionata. Chaz Davies je sa 188 poena učvrstio treću poziciju sa 10 poena razlike u odnosu na Van Der Marka na Yamahi. P1 - Chaz Davies (Aruba.it Racing - Ducati #7)
'Trka je bila izvanredna. Osećam da smo uspeli da složimo sve delove slagalice. Možda smo to uspeli malo kasno, ali važno je da smo u tome uspeli. Želim da se zahvalim celom timu na tome što su do kasnih sati radili na tome da poprave neke sitnice, a učinak se video dana. Sama trka bila je već na početku odlična, a uspeo sam da ostvarim vođstvo na samom početku. Stvarno sam jako zadovoljan.' P6 - Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati #45)
'Bio je jako težak dan za mene. Naročito sa kočenjem sam imao problema, a to me u mnogome ograničavalo jer nisam uspeo da postignem ritam u kojem bi postigao veći učinak. Sramota. Očekivao sam dobre rezultate danas. Ovo je loš rezultat za WSBK standarde, ali ne predajem se. Jasno je da je potreban težak rad kako bih imao motor koji ima učinak kao pre dva meseca.'
Serafino Foti (Team Manager Aruba.it Racing - Ducati)
'Želimo da čestitamo Chaz-u na izvanrednoj pobedi danas. Ovo je i nagrada za naporan rad koji je ceo tim uložio. Ovo je nagrada za to što smo čvrsto verovali da možemo da mu obezbedimo motor sa najvišim performansama. Zatim, jasno je da Chaz dao svoj doprinos neverovatnom vožnjom. Nažalost, za Scott-a dan je bio izuzetno težak. Posle jučerašnje druge pozicije, bili smo sigurni da će danas ostvariti dobar rezultat. Zaista je sramota da nismo bili u poziciji da mu obezbedimo uslove koji bi mu omogućili da ostvari pun učinak i da se bori za podijum.'
Show More LOADING... NO MORE ITEMS

PRATITE NAS

RACING I ISKUSTVO

RACING

ISKUSTVO

KONTAKT

Burnout d.o.o.

Bulevar Arsenija Čarnojevića 95A
11070 Novi Beograd (Srbija)
Tel. +381 11 3110 462
www.ducatiserbia.rs | info@ducatiserbia.rs
Koristimo kolačiće kako bismo optimizirali ovu veb stranicu i redovno je ažurirali prema Vašim potrebama. Kliknite na "Politika privatnosti" za detaljne informacije o upotrebi kolačića na ovoj web stranici. Ako kliknete na "Da, slažem se", kolačići će biti aktivirani. Ako ne želite da se kolačići aktiviraju, kliknite "Ne slažem se". Napominjemo da ukoliko ne odobrite upotrebu kolačića, njihovo blokiranje može da utiče na Vaše korisničko iskustvo i moguće je da Sajt neće ispravno funkcionisati.
Politika privatnosti Da, slažem se Ne slažem se